logo
DreamsAndRoses Blog Image

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι φανταστική εποχή για τη βάπτιση του μωρού σας

Αναμφίβολα τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εορταστική περίοδος μικρών και μεγάλων. Η λάμψη τους μας ταξιδεύει και μας πλημμυρίζει συναισθήματα. Τι πιο όμορφο λοιπόν, από το να σχεδιάσετε τη βάπτιση του μωρού σας εκείνες τις γιορτινές μέρες. Σίγουρα θα απολαμβάνει για όλη του τη ζωή λαμπερές φωτογραφίες και αναμνήσεις γεμάτες χριστουγεννιάτικη λάμψη!

Γιατί να επιλέξετε τα Χριστούγεννα;

Εκτός λοιπόν ότι είναι μια πολύ αγαπητή γιορτινή περίοδος για όλους -ακόμη περισσότερο για τα παιδιά- είναι πολύ πιθανό το όνομα που θα επιλέξετε για το παιδί σας να γιορτάζει τον Δεκέμβριο -οπότε διπλή χαρά!

Εξίσου σημαντικός λόγος είναι το ίδιο το πνεύμα των διακοπών, που πηγάζει από τις οικογενειακές στιγμές. Υπάρχει πιο όμορφη περίσταση για τα αγαπημένα σας πρόσωπα από το να είστε μαζί σε μια τόσο χαρούμενη και ξεχωριστή εκδήλωση;

Ξεκινήστε με την κάρτα πρόσκλησης

Φανταστείτε τι υπέροχη έκπληξη θα ήταν να στείλετε στους καλεσμένους σας μια χριστουγεννιάτικη πρόσκληση! Ένα χιονισμένο τοπίο, ένα στολισμένο έλατο, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, ζωάκια ή ό,τι έχετε σκεφτεί!

Τα είδη βάπτισης

Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η γιορτινή ατμόσφαιρα. Θεματικές ζωγραφιές στις λαμπάδες της βάπτισης και σε κουτιά με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ρούχα από βελούδινα υφάσματα και κομψά παπούτσια, μαρτυρικά με ξύλινα μοτίβα, νιφάδες χιονιού ή αστέρια και τούφες που αναφέρονται σε γούρια είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Στοιχεία που κυριαρχούν… το κόκκινο χρώμα και φυσικά το πράσινο του έλατου. Χρησιμοποιούνται εξίσου σε βαπτίσεις και των δύο φύλων. Συνδυάστε τα κυρίως με καρό μοτίβα και λεπτομέρειες με γήινες και ζεστές αποχρώσεις, για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή με χρυσές, ασημί ή μπρονζέ μεταλλικές πινελιές, για να ενισχύσετε τη μαγεία της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που απαιτούν οι γιορτινές μέρες

Ως κεντρικό κομμάτι, μια γυάλινη καμπάνα, που μπορεί να έχει μέσα μικρά φωτάκια, χιονονιφάδες, μικρούς τάρανδους, σκίουρους και καρύδια είναι μια ωραία ιδέα ή κάτι πιο κλασικό, όπως μήλο ή ρόδι με πράσινο. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή κλαδιά στολισμένα με φωτάκια και πομ πον σε κάθε τραπέζι, καθώς και το κλασικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι, σύμβολο της καλής τύχης! Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να διακοσμήσετε τα τραπέζια με μια όμορφη σύνθεση, μέσα σε μικρά έλκηθρα και φαναράκια.

Για ακόμα πιο εντυπωσιακό στολισμό επιλέξτε κάτι από τη λαϊκή παράδοση των Χριστουγέννων και αποτυπώστε το στη διακόσμηση, όπως το παραδοσιακό καραβάκι, το μικρό τυμπανιστή ή τα ξωτικά και τα καλικάντζαρια, για πιο πονηρό και παιχνιδιάρικο τόνο!

Μην αμελείτε τη διασκέδαση στο τραπέζι!

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κινούμενα σχέδια που εμφανίζονται ως Άγιος Βασίλης και ξωτικά ως βοηθοί, ένας φωτογραφικός θάλαμος με έλκηθρο και τάρανδοι, ακόμη και μια φάτνη μπορεί να στηθεί για ανεπανάληπτες φωτογραφίες!

Το φαγητό στο τραπέζι

Όπως επιβάλλει η συγκεκριμένη εποχή, επιλέξτε ένα μενού με γαλοπούλα, χοιρινό και διάφορες σαλάτες με ρόδι, κουκουνάρι και κάστανα. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψετε τα γλυκά, όπως ο παραδοσιακός «κουραμπιές» ή τα «μελομακάρονα», τα μπισκότα, οι παραδοσιακές «δίπλες», τη «βασιλόπιτα», το «τσουρέκι», παντού σοκολατάκια και γλειφιτζούρια! Κινούμενοι στο ίδιο ύφος θα πρέπει να προσφέρονται και ροφήματα: ζεστή σοκολάτα, κόκκινο κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, διάφορα λικέρ φρούτων και -φυσικά- χυμούς!

Να θυμάστε!

Δεν τελούνται μυστήρια από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή τις ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων, καθώς και την 5η Ιανουαρίου, την παραμονή των Θεοφανείων, και φυσικά τη συγκεκριμένη ημέρα, την 6η Ιανουαρίου.

Επιλέξτε λοιπόν την περίοδο των Χριστουγέννων και επικοινωνήστε με την ομάδα του dreamsandroses, για να σας διοργανώσει την πιο ξεχωριστή και λαμπερή βάπτιση!